Čebulni polnozrnati kruh

Znam svetuje

Za nekatere najbolj okusen kruh.

Sestavine

  • 1/2 kg polnozrnate moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 3 dcl navadnega jogurta
  • 1 jajce
  • 3 žlice stopljenega masla
  • 1 čebula
  • šopek svežega drobnjaka
  • malo oljčnega olja

Priprava

1Najprej na malo oljčnega olja popražimo čebulo. V večjo posodo presejemo moko skupaj s pecilnim praškom, sodo bikarbono, sladkorjem in soljo.

2V drugi posodi zmešamo jogurt, jajce, praženo čebulo, stopljeno maslo in nasekljan drobnjak. Mokre sestavine stresemo k suhim, dobro premešamo in damo na pekač, obložen s peki papirjem.

3Pečico segrejemo na 175 °C. Pred peko hlebček po vrhu zarežemo z nožem. Pečemo 40-45 minut. Pečen kruh ohladimo na rešetki.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite