Štajerska kisla juha

Morda vas zanima

Ko nam bo te dni zmanjkovalo moči, imejmo pripravljene nekaj štajerske kisle juhe.

Sestavine

  • 1 kg svinjskih nogic (ali svinjski uhlji, pleče ali vrat)
  • jušna zelenjava (korenček, peteršilj, zelena, čebula)
  • poper v zrnu
  • sol
  • timijan
  • majaron

Priprava

1Oprane svinjske nogice damo v velik lonec in prilijemo 4 l hladne vode. Dodamo jušno zelenjavo in začimbe.

2Kuhamo počasi in na majhnem ognju, da se sestavine res zmehčajo in povežejo. To traja približno 2 uri.

3Na koncu iz maščobe in moke naredimo še podmet. V ponvi in na zmernem ognju razpustimo 1 žlico svinjske masti. Ko se mast stopi, dodamo še 2 žlici moke. Mešamo, da se nam ne prismodi. Ko se moka zlato obarva, podmet dodamo juhi. Kuhamo še 5 minut.

4Ko kuhani juhi na koncu dodamo šilce katerega koli kisa, običajno pa vinskega, bo juha postala tudi kisla.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -