Hamburger iz domačih bombetk

Znam svetuje

Odkrijte nepozabno kulinarično doživetje z našim receptom za hamburger iz domačih bombetk. Sveže pečene, mehke bombetke so popoln začetek za ustvarjanje najbolj sočnih in okusnih hamburgerjev, ki jih boste kdajkoli poskusili. Uživajte v kombinaciji sočnega mesa, hrustljave zelenjave in omamno stopljenega sira, vse skupaj zavito v ljubeče pripravljene domače bombetke.

S tem receptom boste doma ustvarili hamburgersko izkušnjo, ki bo navdušila vaše brbončice in zadovoljila vašo ljubezen do odlične hrane. Preprosto, okusno in popolnoma domače!

Sestavine za hamburger iz domačih bombetk

  • 2 pleskavici
  • 2 domači bombetki
  • 1/2 bučke
  • 1 paradižnik
  • paprika
  • 2 lista solate
  • 2 rezini sira
  • salsa rosa (zmešamo kečap, majonezo in malo gorčice)

Postopek

1Pleskavice popečemo, jih vzamemo stran, na ponev/žar, kjer smo pekli pleskavice položimo polovičke bombetk in jih malo popečemo.

2Bučke posolimo in na vsaki strani popečemo na olju, ostalo zelenjavo zrežemo.

3Popečene bombetke namažemo s salso rosa in poljubno zložimo sestavine.

Nasveti

Namesto pleskavic lahko popečemo svinjsko ribico, v salso rosa pa dodamo žličko pikantne omake.

Ali ste vedeli?

Izvor hamburgerja: Hamburger naj bi izviral iz Nemčije, vendar se je priljubil in postal značilen za ameriško kulinariko. Beseda “hamburger” dejansko izvira iz nemške besede “Hamburg steak,” ki se nanaša na mleto meso iz Hamburga.

Prvi hamburger na žaru: Prvi hamburger na žaru naj bi bil postrežen leta 1891 na sejmu v Hamburgu v New Yorku. Hamburgerji so postali še posebej priljubljeni v ZDA po uvedbi hitre prehrane.

Rekordni hamburger: Največji hamburger na svetu je bil narejen leta 2012 in je tehtal neverjetnih 914 kilogramov. To je verjetno največji hamburger, ki ga je kdo kdajkoli pripravil.

Najdražji hamburger: “FleurBurger 5000” v restavraciji Fleur v Las Vegasu velja za enega najdražjih hamburgerjev na svetu. Cena je okoli 5000 dolarjev in vključuje domači wagyu govedini, foie gras in tartufno omako.

McDonald’s in hamburgerji: McDonald’s, ustanovljen leta 1940, je igral ključno vlogo pri globalnem širjenju hamburgerjev. Danes McDonald’s prodaja več milijard hamburgerjev letno po vsem svetu.

Hamburgerji na drugih planetih: Hamburger ni le zemeljska specialiteta. V letu 2001 je ruski kozmonavt z imenom Jurij Usachov vstopil v zgodovino tako, da je prvič v vesolju jedel hamburger, ki ga je dostavila ameriška vesoljska agencija NASA.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite