Kremna juha iz hokaido buče

Morda vas zanima

- Oglas -

Jesenska juha polnega okusa.

  • 70 dag hokaido buče
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 lovorjev list
  • mleta kumina
  • rdeča mleta paprika

1Bučo olupimo, odstranimo semena in jo narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Segrejemo dve žlici olja. Bučo in čebulo zapečemo, dodamo strt česen, mleto papriko in lovorjev list. Prilijemo vodo. Solimo, popramo, dodamo mleto kumino ter bučo skuhamo do mehkega.

2Odstranimo lovorjev list in juho zmečkamo s paličnim mešalnikom.

3Juho serviramo takoj. Po želji ji, tik preden jo postrežemo, lahko dodamo še kakšno žlico sladke smetane ali kapljico bučnega olja.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -