Kremna juha iz hokaido buče

Morda vas zanima

- Oglas -

Jesenska juha polnega okusa.

Sestavine

  • 70 dag hokaido buče
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorjev list
  • rdeča mleta paprika
  • sol in poper po okusu
  • 600 ml vode ali jušne osnove

Postopek

1Hokaido buče ni potrebno lupiti, vendar jo po želji lahko olupimo. Semena odstranimo in jo narežemo na manjše koščke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, segrejemo dve žlici olja in na njem razpustimo čebulo.

2Bučo pražimo 5 minut, dodamo strt česen, pol žličke mlete paprike in lovorjev list. Prilijemo vodo, solimo in popramo po okusu ter bučo skuhamo do mehkega, približno 30 minut. Odstranimo lovorjev list in juho zmiksamo s paličnim mešalnikom, do gladkega.

3Juho serviramo takoj. Bučo prelijemo z bučnim oljem in po želji ji, tik preden jo postrežemo, lahko dodamo še kakšno žlico sladke smetane.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -