Kremna gobova juha s porom

Morda vas zanima

- Oglas -

Da ima gobova juha bolj intenziven okus, uporabimo nekaj svežih in nekaj suhih gob. Idealni so jurčki, lahko jih pa nadomestimo z drugimi vrstami gob.

Sestavine

  • 300 g svežih jurčkov
  • 50 g suhih jurčkov
  • 400 g krompirja
  • 1 por
  • 3 stroki česna
  • 1 žlička svežih metinih lističev
  • 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
  • šopek svežega peteršilja
  • 50 ml oljčnega olja
  • sol, poper
  • 4 kosi kruha

Postopek

1Suhe gobe namakamo v topli vodi vsaj 20 minut. Dobro jih ožamemo in vodo, v kateri so se namakali prihranimo. Sveže jurčke dobro očistimo in narežemo na manjše kose. Nekaj jih prihranimo za okras. Krompir olupimo in narežemo na kocke, por očistimo, odstranimo zeleni del in narežemo na kolobarje. Česen olupimo in drobno nasekljamo.

2V lonec damo 3 žlice oljčnega olja in na njem popražimo por, ko se ta zmehča, dodamo česen, ko ta zadiši pa še krompir in jurčke, sveže in posušene. Posolimo, popopramo, dodamo meto in dušimo tri minute, nato zalijemo z vročo zelenjavno juho in prilijemo še vodo, v kateri so se namakale suhe gobe.

3Na zmernem ognju kuhamo 40 minut, s paličnim mešalnikom juho zmiksamo v gladko kremo.

4Jurčke, ki smo jih prihranili, popražimo na ponvi z dvema žlicama oljčnega olja. Kruhove rezine rahlo premažemo z oljčnim oljem, narežemo na kocke in jih v vroči pečici pečemo 5 minut, da malo porjavijo, uporabimo funkcijo žara.

5Juho razdelimo na krožnike, potresemo s svežim peteršiljem, okrasimo z nekaj popraženih jurčkov in zraven ponudimo popečene kruhove kocke.

Prejšnji članekRavioli z jurčki
Naslednji članekGobova pita
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -