Jesenska juha iz pečene hokaido buče

Morda vas zanima

- Oglas -

Plodovi jeseni v odlični juhi.

Sestavine

  • 70 dag hokaido buče
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 50 ml sladke smetane
  • 1 lovorjev list
  • muškatni orešček
  • sol in poper po okusu
  • oljčno olje
  • 1 žlička kisle smetane na osebo
  • bučna semena
  • 600 ml vode

Priprava

1bučo olupimo, ni pa potrebno, saj je olupek hokaido buče užiten. Odstranimo ji semena in jo narežemo na majhne kocke. Damo na pekač s peki papirjem in jo pečemo v pečici, segreti na 200°C, do mehkega (približno 30 minut).

2Čebulo olupimo in drobno sesekljamo ter jo razpustimo na dveh žlicah oljčnega olja. Dodamo strt česen in popražimo, da zadiši. V lonec stresemo pečeno bučo in zalijemo z vodo. Solimo in popramo, po okusu, dodamo pol žličke muškatnega oreščka in lovorjev list ter kuhamo do vretja. Odstranimo lovorjev list in juho zmiksamo s paličnim mešalnikom.

3Na koncu vmešamo sladko smetano, juho serviramo na krožnik in na vrh dodamo žličko kisle smetane in bučna semena. po želji pokapljamo z bučnim oljem.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -