Boranja – enolončnica iz stročjega fižola

Morda vas zanima

- Oglas -

Odlična in hitra poletna enolončnica. Če smo poleti pridni in si fižolete spravimo v skrinjo, lahko v njej uživamo čez vse leto.

Sestavine

  • 700 g stročjega fižola
  • 300 g svinjskega stegna
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 steblo zelene
  • 1 paradižnik
  • paradižnikova mezga
  • majaron, bazilika, timijan, rdeča paprika v prahu in lovorjev list
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1Stročji fižol očistimo in narežemo. Čebulo in česen nasekljamo. Če uporabljamo sveže začimbe, nasekljamo tudi te, le lovor pustimo cel. Meso, zeleno in paradižnik narežemo na koščke.

2V loncu na malo vročega olja popražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo na koščke narezano meso in ga prepražimo, da se iz vseh strani malo popeče. V lonec damo še paradižnik, zeleno, česen in stročji fižol in vse skupaj še malo pražimo.

3Zalijemo z vodo ali še bolje z jušno osnovo, solimo in popramo po okusu, dodamo še vse začimbe in malo paradižnikove mezge.

4Na zmernem ognju kuhamo približno 30 minut, oziroma toliko časa, da se stročji fižol zmehča.

Prejšnji članekStročji fižol v omaki
Naslednji članekUžiški čevapčiči
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -