Zvitki s šparglji in gorgonzolo

Znam svetuje

Zvitki s šparglji in gorgonzolo so odličen prigrizek ali predjed, z njimi se lahko najemo tudi za večerjo.

Eden od razlogov, zakaj imamo radi listnato testo, je v tem, da je z njim pripravljanje elegantnih in okusnih jedi preprosto. Pomembno je, da ga valjamo čim bolj hladnega in čim manj časa. Tako se bo testo pri peki lepo napihnilo.

Sestavine za zvitke s šparglji in gorgonzolo

  • večji šopek divjih špargljev
  • 1 kocka listnatega testa – odmrznjenega
  • 150 g gorgonzole
  • 150 g kremnega sirčka
  • poper
  • sol
  • 0,3 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 jajce

Postopek

1Pečico predgrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač obložimo s peki papirjem.

2Na rahlo pomokani površini razvaljamo listnato testo na približno 2 mm debeline. Z ostrim nožem narežemo 6 kvadratov.

3Špargljem odlomimo olesenele dele. V skledi zmešamo šparglje s soljo, poprom in oljčnim oljem. Pri soli previdno, ker je gorgonzola precej slana.

4Vsak kvadrat namažemo s kremnim sirčkom, iz vogala v vogal damo 8-10 špargljev in potresemo z nadrobljeno gorgonzolo.

5Robove testa namažemo z razžvrkljanim jajcem, dvignemo nasprotne vogale in povijemo šparglje. Zavitke premažemo s stepenim jajcem.

6Pečemo 12-15 minut, da testo zlato porumeni. Postrežemo še tople.

Nasveti

Naredimo lahko več različnih zvitkov. V kremni sirček vmešamo limonin sok in svežo baziliko. Namesto kremnega sirčka damo rezino pršuta, zvitke potresemo s sezamovimi semeni, skratka pustite domišljiji prosto pot, saj bo vse izpadlo dobro.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite