Začnite dan ali končajte večer s prav posebnim kulinaričnim doživetjem – umešana jajca s šampinjoni, popolna kombinacija za zajtrk ali pozno večerjo, ki se imenuje tudi “ne čisto pravih gobarjev”.
Ta jed združuje sveže in sočne sestavine, ki bodo prebudile vaše brbončice in vaše telo napolnile z energijo. Z mehko in kremasto teksturo umešanih jajc ter aromatičnim dodatkom šampinjonov bo vsak grižljaj nepozabno doživetje.
Pridružite se nam v kuhinji in pripravite okusen obrok, ki bo vaše obroke obogatil z edinstvenim pridihom in vas navdušil s svojo preprosto pripravo.
Sestavine za umešana jajca s šampinjoni
- 125 g svežih šampinjonov
- 1-2 stroka česna
- 3 jajca
- vejica svežega peteršilja
- sol
- poper
- majaron
Postopek
1Šampinjonom odrežemo peclje in klobuke narežemo na približno 2-3 mm debele kolobarje. Česen olupimo in nasekljamo.
2Jajčka razžvrkljamo in začinimo po okusu.
3V ponvi segrejemo olje in prepražimo nasekljan česen, dodamo narezane šampinjone in jih pražimo, dokler vsa voda ne izpari. Ko so dovolj popraženi, jih zalijemo z razžvrkljanimi jajčki, začinimo in dodamo majaron.
4Pražimo, dokler jajčka niso dovolj pečena. Po želji jih na koncu potresemo še s svežim peteršiljem.
5Poleg postrežemo rezine svežega kruha.