Komaj čakamo pomlad, na razpolago bo toliko dobre, sveže zelenjave, da mesa ne bomo niti pogrešali… kakor kdo, seveda.
Sestavine
- 1 zavitek vlečenega testa (v tankih listih)
- 3 korenčki
- 2 bučki
- 150 g mladega graha
- 1 mlada čebula
- 2 stroka česna
- 2 dl paradižnikove omake
- sol
- poper
- bazilika
- maslo
- 1 jajce
Postopek
1Zelenjavo narežemo na manjše koščke. Čebulo drobno nasekljamo in jo popražimo na malo olja.
2Dodamo nasekljan česen in na hitro prepražimo. Ko česen zadiši, dodamo narezano zelenjavo in začimbe ter grah, na hitro prepražimo, zalijemo z malo vode in dušimo 10 minut. Dodamo paradižnikovo omako in kuhamo toliko časa, da tekočina izhlapi. Zelenjavo ohladimo.
3List vlečenega testa razpolovimo po dolžini. Ena polovica zadostuje za en zelenjavni zavitek. Testo premažemo s stopljenim maslom. Na rob naložimo zelenjavo, vogale zavihamo navznoter in zavijemo v rolico. Dobro zatisnemo robove in zavitke zložimo jih na pladenj s stikom navzdol. Premažemo s stepenim jajcem.
3Pečemo na 200 °C približno 20 minut, oziroma toliko časa, da se lepi zapečejo. Zraven lahko postrežemo jogurtovo omako.