Špinačni zavitek

Znam svetuje

Ko imate goste, je tale zavitek odlična predjed. Pripravite ga lahko tudi dan vnaprej, ker je dober, tako tako topel, kot tudi hladen.

Sestavine

  • 2 kosa vlečenega testa
  • 200 g skute
  • 100 g sira
  • 1 jajce
  • 300 g sveže špinače
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici stopljenega masla
  • sol in sveža zelišča po okusu
  • Poper

Postopek

1Špinačo blanširamo in narežemo, v ponvi segrejemo oljčno olje, na njem pocvremo sesekljan česen, samo minutko, da zadiši, dodamo špinačo in dušimo nekaj minut, da povre vsa tekočina. Odstavimo z ognja in ohladimo.

2Skuto zmešamo z jajcem, naribanim sirom, malo posolimo (če uporabimo slan sir, ne solimo) in popopramo, lahko dodamo tudi sveža zelišča, timijan, drobnjak ali baziliko.

3Na vlečeno testo najprej namažemo maslo, nato skutino mešanico, na vrh razporedimo špinačo in zvijemo v štrudelj. Ponovimo postopek še z drugim kosom testa.

4Pečico predgrejemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem, zavitka položimo na pekač s stično ploskvijo navzdol, po vrhu nekajkrat zarežemo in postavimo v ogret pekač za približno 40 minut, da se lepo zlato rjavo zapeče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite