Odlično lahko kosilo, večerja ali malica za v službo. Iz naštetih količin pripravimo dve solati.
Sestavine
- 120 g ajdove kaše
- 1/2 rdeče paprike
- 1/2 rumene paprike
- 1/2 kumare
- 1 korenček
- 50 g rukole
- 100 g brokolija
- 6 šampinjonov
- 2 trdo kuhani jajci
- oljčno olje
- sol in poper
Postopek
1Ajdovo kašo speremo pod tekočo mrzlo vodo in jo skuhamo v večji količini soljene vode do mehkega (10 do 15 minut). Odvečno vodo odlijemo in ajdovo kašo pustimo, da se malo ohladi.
2Brokoli narežemo na manjše koščke, skuhamo na sopari do mehkega in ohladimo. Šampinjone narežemo in v ponvi na oljčnem olju na hitro popražimo, solimo in popramo. Ostalo zelenjavo operemo in poljubno narežemo, narežemo tudi jajci.
3Polovico vseh sestavin zložimo na večji krožnik, v skledo ali plastično posodo, ki jo bomo vzeli s seboj, iz druge polovice pripravimo drugo solato. Začinimo s soljo in oljčnim oljem.
Nasvet
4Jed si lahko pripravimo za večerjo, pojemo polovico, iz druge polovice pa si pripravimo solato za malico in jo čez noč hranimo v hladilniku.