Ocvrte bučke in jajčevci v pivskem testu

Znam svetuje

Bučke in jajčevce lahko ocvremo in ponudimo z jogurtovo omako – jed je dobra tudi, če je mrzla.

Sestavine

  • 2 bučki
  • 2 jajčevca
  • 1 jajce
  • 200 ml piva
  • 180 g moke
  • ½ poravnane žličke soli
  • olje za cvrtje

Postopek

1Bučki in jajčevca operemo in narežemo na 1 centimeter debele kolobarje. Malo jih nasolimo in odložimo na papirnato brisačko, da vpije nekaj odvečne vode. Pustimo 10 minut, nato jih dobro obrišemo s papirnatimi brisačkami.

2Jajci, pivo, moko in ščepec soli zmešamo v gosto testo. Pustimo ga počivati 15 minut, da se moka malo napije in je po potrebi dodamo še malo.

3Bučke in jajčevce pomakamo v testo (pomagamo si z vilicami) in dajemo v segreto olje. Ocvremo jih do zlato-rumene barve in ocvrte odlagamo na papirnate brisačke. Ocvrto zelenjavo popivnamo, da odstranimo odvečno olje. Papirnate brisačke večkrat zamenjamo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite