Bučke in jajčevce lahko ocvremo in ponudimo z jogurtovo omako – jed je dobra tudi, če je mrzla.
Sestavine
- 2 bučki
- 2 jajčevca
- 1 jajce
- 200 ml piva
- 180 g moke
- ½ poravnane žličke soli
- olje za cvrtje
Postopek
1Bučki in jajčevca operemo in narežemo na 1 centimeter debele kolobarje. Malo jih nasolimo in odložimo na papirnato brisačko, da vpije nekaj odvečne vode. Pustimo 10 minut, nato jih dobro obrišemo s papirnatimi brisačkami.
2Jajci, pivo, moko in ščepec soli zmešamo v gosto testo. Pustimo ga počivati 15 minut, da se moka malo napije in je po potrebi dodamo še malo.
3Bučke in jajčevce pomakamo v testo (pomagamo si z vilicami) in dajemo v segreto olje. Ocvremo jih do zlato-rumene barve in ocvrte odlagamo na papirnate brisačke. Ocvrto zelenjavo popivnamo, da odstranimo odvečno olje. Papirnate brisačke večkrat zamenjamo.