Odlična in nasitna jed.
Sestavine
- 250-300 g suhe čičerike
- 200 g gomoljne zelene
- 2 jušni žlici suhe čebule v prahu
- čajna žlica mletega popra
- čajna žlica posušenega origana
- sol
- 1 jajce (lahko tudi brez)
- fino mleta moka (ali riževa moka)
- olje za cvrtje
Priprava
1Čičeriko predhodno namočimo (najbolje jo je namakati 2 dni) in ji vsak dan zamenjamo vodo.
2Ko je čičerika pripravljena, jo zmiksamo, da nastane pire, dodamo vse začimbe in jajce ter nekaj žlic moke. Zmes ne sme biti ne premokra ne presuha.
2Dodamo olupljeno in naribano zeleno ter vse skupaj dobro premešamo.
3Pripravimo si kupček moke in nanjo damo kroglico pripravljene mase – mi smo kroglice naredili iz zvrhane jušne žlice čičerike. Žogico povaljamo in jo med rokami sploščimo, da postane ploščata. Olje v ponvi segrejemo. Olja naj bo toliko, da pokrije samo polovico polepete, ko pa je zlato pečena obrnemo, jo obrnemo in spečemo še na drugi strani.