Lahka večerja ali zajtrk za vse, ki zjutraj ne marajo jesti sladkih jedi.
Sestavine
- 1 manjša bučka
- 2 stroka česna
- 2 sušena paradižnika
- 1 mocarela
- sol in poper
- sveža bazilika
- oljčno olje
Testo
- 180 g bele moke
- 1 jajce
- žlička pecilnega praška
- 30 g stopljenega masla
- 240 ml mleka
Postopek
1Bučko narežemo na manjše koščke, česen, suhe paradižnike in baziliko nasekljamo. V ponvi na malo vročega olja popražimo bučko in suhe paradižnike, solimo in popramo po okusu. Na koncu dodamo česen in popražimo toliko, da zadiši, nakar vse pretresemo v drugo posodo in malo ohladimo.
2Vzamemo drugo posodo in z metlico zmešamo sestavine za testo. Dodamo popražene bučke, suhe paradižnike, svežo nasekljano baziliko in na manjše kocke narezano mocarelo.
3Maso z zajemalko zlijemo v pekač za peko vafljev in zlato-rumeno zapečemo. Postrežemo z omako iz jogurta, ki mu vmešamo poljubne začimbe.