V času, ko so bučke v sezoni, si zagotovo želite izkoristiti njihovo svežino in edinstven okus na čim bolj kreativen in okusen način. Ta recept za bučkine polpete s sirom iz pečice je prav to – zabavna in zdrava alternativa klasičnim mesnim polpetom, ki vas bo navdušila s svojo preprostostjo in okusnostjo. Bučke, nariban sir, jajca in drobtine se združijo v hrustljave, zlate polpete, ki jih lahko postrežete kot samostojno jed ali stransko krožnico.
Poleg tega je ta recept odlična priložnost, da uporabite vse tiste sveže bučke iz vrta ali tržnice. Prav tako je popoln za tiste, ki iščejo zelenjavne jedi, ki so tako okusne, da jih bodo ljubili tudi otroci. Skratka, bučkini polpeti s sirom iz pečice so čudovita jed, ki bo obogatila vaš jedilnik in vam omogočila, da uživate v dobrotah, ki jih nudi sezona bučk.
Sestavine za bučkine polpete s sirom iz pečice
- 2 srednje veliki bučki
- 1 velika jajce
- 1 skodelica drobtin
- 1 skodelica naribanega sira (npr. cheddar ali mozzarella)
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čajna žlička česna v prahu
- Sol in poper po okusu
- Sveže sesekljan peteršilj ali drobnjak za garniranje (po izbiri)
Postopek
1Najprej predgrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Pripravite pekač, obložen s papirjem za peko.
2Bučke operite, odrežite konice in jih naribajte. S pomočjo kuhinjske krpe ali gaze iztisnite čim več tekočine iz naribanih bučk.
3V veliki skledi zmešajte naribane bučke, jajce, drobtine, sir, česen v prahu, sol in poper.
4Oblikujte majhne polpete iz mešanice in jih položite na pripravljen pekač. Premažite jih z oljčnim oljem.
5Pecite v predgreti pečici približno 20-25 minut, ali dokler niso polpeti zlato rjave barve in hrustljavi.
6Popecite na srednji rešetki še 2-3 minute, da dobite dodaten hrustljav zaključek.
7Po želji potresite s sesekljanim peteršiljem ali drobnjakom pred serviranjem. Uživajte v teh okusnih bučkinim polpetom!