Bučkine palačinke

Znam svetuje

Poleti, ko je na našem vrtu ogromno bučk, lahko iz njih spečemo te odlične palačinke.

Sestavine

  • 2 bučki
  • 2 jajci
  • 150 ml mleka
  • 100 ml radensko
  • 150 g moke
  • svež peteršilj in drobnjak
  • sol in poper

Postopek

1Bučke naribamo v cedilo, posolimo in pustimo 15 minut, nato bučke preložimo v čisto kuhinjsko krpo in iztisnemo odvečno vodo.

2Bučke, jajca, mleko in radensko damo v posodo in zmešamo z električno metlico. Malo posolimo, dodamo še nasekljan peteršilj in drobnjak in med stalnim mešanjem postopoma dodajamo moko. Testo mora biti ravno prav gosto, da ga bomo lahko lepo vlivali v ponev.

3Palačinke spečemo v namaščeni ponvi in postrežemo. Namažemo jih s kremnim sirom, obložimo s poljubno zelenjavo ali šunko in sirom in hladno poletno kosilo je pripravljeno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite