Ajdova kaša s šampinjoni

Znam svetuje

Odlična kombinacija okusov.

Sestavine

  • 400 g šampinjonov
  • 200 g ajdove kaše
  • 2 šalotki
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 2 stroka česna
  • šopek svežega peteršilja
  • 1 žlica masla
  • sol
  • poper

Priprava

1Ajdovo kašo operemo, stresemo jo v vrel slan krop, in na zmernem ognju kuhamo 15 do 17 minut. Medtem drobno nasekljamo šalotki in česen. Peteršilj operemo in prav tako nasekljamo.

2V večji ponvi razpustimo maslo in na njem popražimo rahlo osoljeno šalotko, ki ji dodamo tudi ščepec sode bikarbone, da se prej zmehča. Ko povre tekočina, ki jo spusti šalotka dodamo očiščene in na lističe narezane šampinjone.

3Na močnem ognju pražimo nekaj minut, dodamo še nasekljan česen in polovico nasekljanega peteršilja. Zmanjšamo ogenj in dušimo toliko časa, da povre polovica tekočine, ki so jo spustile gobe, nato zalijemo s smetano za kuhanje.

4Po potrebi dosolimo, popopramo, dobro premešamo in dodamo še kuhano in odcejeno ajdovo kašo. Ob stalnem mešanju segrevamo toliko časa, da nam zavre, odstavimo z ognja in takoj postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite