Testenine z regratovim pestom

Znam svetuje

Testenine z regratovim pestom morda niso tako pogosto naลกi na mizi, kot tiste z bazilikinim pestom, so pa prav tako okusne in zdrave. Regrat nabiramo veliko prej, kot baziliko in to je tudi prednost te jedi.

Sestavine za testenine z regratovim pestom

  • 300 g regratovih listov
  • 320 g testenin โ€“ poljubne oblike
  • 100 g mandljev
  • 80 g pinjol
  • 120 g sveลพe naribanega parmezana
  • 3 stroke ฤesna
  • naribana lupinica ene neลกkropljene limone
  • 150 ml dobrega, domaฤega oljฤnega olja

Postopek

1Mandlje potopimo v vrelo vodo in olupimo. Skupaj s pinjolami jih na ponvi popeฤemo z vseh strani.

2Testenine skuhamo v slanem kropu po navodilih z embalaลพe. Velja pravilo, 100 g testenin, liter vode in ลพliฤka soli. Skuhamo jih al dente ali po naลกe na zob, ne smemo jih prekuhati.

3Regratove liste operemo in osuลกimo. ฤŒesen olupimo.

4V meลกalnik damo vse sestavine, razen parmezana in oljฤnega olja. Oljฤno olje dolivamo postopoma med meลกanjem.

5Meลกamo toliko ฤasa, da dobimo gladko kremo. ฤŒe je pesto pregost, dodamo ลกe malo oljฤnega olja.

6Na koncu dodamo ลกe parmezan in nadaljujemo z meลกanjem, dokler zmes nima gladke konsistence.

7Regratov pesto zmeลกamo z vroฤimi testeninami. Dodamo malo vode v kateri so se kuhale testenine, to naredi omako bolj kremno.

8Postreลพemo takoj, ฤe nam kaj pesta ostane, ga damo v steklen kozarฤek, zalijemo z oljem, da se ne izsuลกi in spravimo v hladilnik. V nekaj dneh ga porabimo kot namaz na kruhu ali kot dodatek solatam, mesu ali ribam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite