Špageti s kozicami in smetanovo omako s česnom ter z dodatkom mlete rdeče paprike in paradižnika so že postale klasična jed, ki zmeraj lepo diši, smetanova omaka pa jim da slastnost preliva vsakič, ko jih damo na vilico.
Sestavine za špagete s kozicami in smetanovo omako s česnom
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice masla
- 2 stroka česna
- 2 žlici mlete rdeče paprike
- žlica paradižnikove mezge
- 125 ml suhega belega vina
- 450 g špagetov
- 350 g surovih kozic
- 100 g sladke smetane
- sol
- poper
- 2 žlici svežega peteršilja
Postopek
1V loncu segrejemo olje in maslo. Dodamo nasekljan česen in na kocke narezano papriko. Dušimo 1 minuto, da česen postekleni. Vmešamo paradižnikovo mezgo in vino. Kuhamo 10 minut in vmes mešamo.
2V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo in skuhamo špagete. Špagete odcedimo in jih stresemo nazaj v lonec.
3Kozice damo v omako in zvišamo ogenj. Med mešanjem kuhamo 3 minute, da se kozice rožnato obarvajo. Zmanjšamo ogenj in dodamo smetano. Med stalnim mešanjem kuhamo 1 minuto, da se omaka zgosti. Začinimo s soljo in poprom.
4Testenine damo v ogreto skledo. Nanje porazdelimo omako in potresemo s sesekljanim svežim peteršiljem. Dobro premešamo in takoj ponudimo.