Kosilo ali večerja na hitro. Rezanci z mesno omako za polizat prste.
Sestavine
- 4 žlice olivnega olja
- 80 g pancete
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 1 stebelna zelena
- 220 g govejih zrezkov
- 120 g piščančjih jetrc
- 2 žlici pretlačenega paradižnika
- 125 ml belega vina
- 220 ml goveje jušne osnove
- 1 žlica svežega origana
- 1 lovorov list
- sol
- poper
- 450 g širokih rezancev
- parmezan
Postopek
1V večjem loncu segrejemo olje. Dodamo narezano na kockice panceto in pražimo 5 minut. Ves čas mešamo. Dodamo nasekljano čebulo, česen, narezan korenček ter narezano zeleno in dušimo 5 minut.
2Dodamo mleto goveje meso in ga na močnem ognju 5 minut popečemo z vseh strani, dodamo sesekljana jetrca in pečemo še 3 minute. Dodamo pretlačen paradižnik, vino, jušno osnovo, origano in lovorov list ter začinimo s soljo in poprom. Zavremo in na manjšem ognju, pokrito kuhamo 35 minut.
3Medtem v velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo in skuhamo rezance, približno 10 minut. Testenine odcedimo in jih damo v ogreto posodo, pokapamo z žličko olja in dobro premešamo.
4Iz omake odstranimo lovorov list. Testenine prelijemo z omako, premešamo in takoj ponudimo s parmezanom.