Široki rezanci z mesno omako

Morda vas zanima

- Oglas -

Kosilo ali večerja na hitro. Rezanci z mesno omako za polizat prste.

Sestavine

  • 4 žlice olivnega olja
  • 80 g pancete
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 korenček
  • 1 stebelna zelena
  • 220 g govejih zrezkov
  • 120 g piščančjih jetrc
  • 2 žlici pretlačenega paradižnika
  • 125 ml belega vina
  • 220 ml goveje jušne osnove
  • 1 žlica svežega origana
  • 1 lovorov list
  • sol
  • poper
  • 450 g širokih rezancev
  • parmezan

Postopek

1V večjem loncu segrejemo olje. Dodamo narezano na kockice panceto in pražimo 5 minut. Ves čas mešamo. Dodamo nasekljano čebulo, česen, narezan korenček ter narezano zeleno in dušimo 5 minut.

2Dodamo mleto goveje meso in ga na močnem ognju 5 minut popečemo z vseh strani, dodamo sesekljana jetrca in pečemo še 3 minute. Dodamo pretlačen paradižnik, vino, jušno osnovo, origano in lovorov list ter začinimo s soljo in poprom. Zavremo in na manjšem ognju, pokrito kuhamo 35 minut.

3Medtem v velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo in skuhamo rezance, približno 10 minut. Testenine odcedimo in jih damo v ogreto posodo, pokapamo z žličko olja in dobro premešamo.

4Iz omake odstranimo lovorov list. Testenine prelijemo z omako, premešamo in takoj ponudimo s parmezanom.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -