Rižota s kozicami in divjimi šparglji je odlična jed, ji jo lahko postrežemo kot predjed ali glavni obrok. Pripravljena je v pol ure, kozice in šparglji pa se dokažejo kot čudovita kombinacija.
Sestavine za rižoto s kozicami in divjimi šparglji
- 600 g kozic
- šopek divjih špargljev
- 1 čebula
- oljčno olje
- zelenjavna juha
- ribja osnova
- 300 gramov riža
- sol
Priprava
1Čebulo nasekljamo, kozice očistimo in olupimo, repke prihranimo.
2Na zmernem ognju segrejemo malo oljčnega olja in na njem popražimo čebulo skupaj z lupinami kozic, a brez repkov. Po petih minutah odstranimo lupine in dodamo šparglje, ki smo jih narezali na 2 cm dolge koščke. Vršičke prihranimo.
3Dušimo pet minut in dodamo riž. Skupaj pražimo še pet minut. Segrejemo zelenjavno in ribjo osnovo in z vročo mešanico postopoma zalivamo rižoto. Nenehno mešamo, da se sprosti škrob – to naredi rižoto še posebej kremasto. Po potrebi dodamo sol.
4Po desetih minutah dodamo še repke kozic in vršičke špargljev. Ko se repki skuhajo, ne čakamo, pač pa takoj postrežemo.