Rižota s kozicami in divjimi šparglji

Znam svetuje

Rižota s kozicami in divjimi šparglji je odlična jed, ji jo lahko postrežemo kot predjed ali glavni obrok. Pripravljena je v pol ure, kozice in šparglji pa se dokažejo kot čudovita kombinacija. 

Sestavine za rižoto s kozicami in divjimi šparglji

  • 600 g kozic
  • šopek divjih špargljev
  • 1 čebula
  • oljčno olje
  • zelenjavna juha
  • ribja osnova
  • 300 gramov riža
  • sol

Priprava

1Čebulo nasekljamo, kozice očistimo in olupimo, repke prihranimo.

2Na zmernem ognju segrejemo malo oljčnega olja in na njem popražimo čebulo skupaj z lupinami kozic, a brez repkov. Po petih minutah odstranimo lupine in dodamo šparglje, ki smo jih narezali na 2 cm dolge koščke. Vršičke prihranimo.

3Dušimo pet minut in dodamo riž. Skupaj pražimo še pet minut. Segrejemo zelenjavno in ribjo osnovo in z vročo mešanico postopoma zalivamo rižoto. Nenehno mešamo, da se sprosti škrob – to naredi rižoto še posebej kremasto. Po potrebi dodamo sol.

4Po desetih minutah dodamo še repke kozic in vršičke špargljev. Ko se repki skuhajo, ne čakamo, pač pa takoj postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite