Rižota s kozicami in divjimi šparglji

Znam svetuje

Rižota s kozicami in divjimi šparglji je odlična jed, ji jo lahko postrežemo kot predjed ali glavni obrok. Pripravljena je v pol ure, kozice in šparglji pa se dokažejo kot čudovita kombinacija. 

Sestavine za rižoto s kozicami in divjimi šparglji

  • 600 g kozic
  • šopek divjih špargljev
  • 1 čebula
  • oljčno olje
  • zelenjavna juha
  • ribja osnova
  • 300 gramov riža
  • sol

Priprava

1Čebulo nasekljamo, kozice očistimo in olupimo, repke prihranimo.

2Na zmernem ognju segrejemo malo oljčnega olja in na njem popražimo čebulo skupaj z lupinami kozic, a brez repkov. Po petih minutah odstranimo lupine in dodamo šparglje, ki smo jih narezali na 2 cm dolge koščke. Vršičke prihranimo.

3Dušimo pet minut in dodamo riž. Skupaj pražimo še pet minut. Segrejemo zelenjavno in ribjo osnovo in z vročo mešanico postopoma zalivamo rižoto. Nenehno mešamo, da se sprosti škrob – to naredi rižoto še posebej kremasto. Po potrebi dodamo sol.

4Po desetih minutah dodamo še repke kozic in vršičke špargljev. Ko se repki skuhajo, ne čakamo, pač pa takoj postrežemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite