Rezanci z gobami in kostanjem

Znam svetuje

Gobe in kostanj sta dve okusni jesenski sestavini, ki ju lahko povežemo v več kot odlično omako za testenine.

Sestavine za rezance z gobami in kostanjem

  • 500 g mešanih svežih gob
  • 1 pest suhih gob
  • 200 g kuhanega in olupljenega kostanja
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 100 ml sladke smetane
  • 1 žlica sveže nasekljanega peteršilja
  • 25 g masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 400 g rezancev

Postopek

1V večji ponvi segrejemo olje in maslo. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo, dodamo jo v ponev. Suhe gobe zdrobimo in dodamo čebuli. Na nizki temperaturi pražimo 15 minut, da se čebula in suhe gobe zmehčata.

2Dodamo še olupljen in nasekljan česen. Polovico gob drobno nasekljamo, polovico narežemo, manjše gobe pa pustimo kar cele. Stresemo jih v ponev.

3Dušimo 15 minut, dokler se gobe ne skuhajo. Kostanj grobo nasekljamo, nekaj jih pustimo tudi celih in ga dodamo k omaki. Prilijemo še sladko smetano, dodamo peteršilj, sol in poper ter kuhamo še nekaj minut, da se okusi lepo povežejo.

4V večjem loncu zavremo 4 litre vode, jo posolimo in v njej skuhamo rezance po navodilih na embalaži. Kuhane odcedimo (nekaj vode prihranimo) in stresemo k omaki. Dobro premešamo, dodamo zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine in takoj postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite