Se sprašujete, kako v domači kuhinji pričarati pravo gurmansko razvajanje? Imamo odgovor! Predstavljamo vam recept za jed, v kateri se tradicionalne istrske testenine, fuži, poročijo s kraljem gob, črnim tartufom.
Tartufi so znani po intenzivnem okusu, ki jedem doda globino in prefinjenost. So eno od tistih živil, s pomočjo katerih hrana dobi tako imenovani umami okus. Poleg tega, da je črna tartufata izjemno okusna, je tudi nadvse preprosta za uporabo. Z njo lahko v samo nekaj minutah pripravimo jed, ki bi jo sicer pričakovali v najboljših restavracijah.
Sestavine za fuže s tartufato
- 200 g fužev
- 2 žlici masla
- 1 žlica črne tartufate ( 40 – 50 g )
- 1 čajna žlica kisle smetane
- malo parmezana
- sol
Postopek
1Fuže damo kuhati v slan krop, medtem pa v posodici na majhnem ognju raztopimo maslo.
2Ko so fuži kuhani (biti morajo ‘al dente’), jih odcedimo, pri čemer nekaj škrobne vode prihranimo. Fužem dodamo maslo, nariban parmezan in kislo smetano. Po potrebi dodamo malo škrobne vode.
3Fuže postrežemo na krožnik in šele zdaj dodamo tartufato.