Okusno in hitro narejeno kosilo, saj so medtem ko pripravljamo omako, testenine že skuhane.
Sestavine
- 200 g ajdovih rezancev
- ½ piščančjih prsi
- 150 g brokolija
- 10 suhih paradižnikov
- 1/2 rdeče paprike
- 1 čili (ali čili v prahu)
- 50 g parmezana
- oljčno olje
- sol in poper
- 2 stroka česna
Postopek
1Suhe paradižnike narežemo na srednje velike koščke, papriko na trakce, čili in česen nasekljamo. Če ne maramo preveč pekoče hrane, čiliju odstranimo semena. Piščančja prsa narežemo na dva zrezka in v vroči ponvi na malo oljčnega olja spečemo. Solimo in popramo po okusu.
2Ko je piščanec pečen, ga vzamemo iz ponve in vanjo stresemo narezano zelenjavo. Na hitro popražimo, dodamo cvetove brokolija, solimo in popramo, dodamo malo vode, pokrijemo in podušimo do mehkega.
3Ajdove testenine skuhamo v vrelem kropu. Ko so kuhane, jih odcedimo in stresemo k zelenjavi. Dodamo malo vode v kateri so se testenine kuhale in nariban parmezan. Pečenega piščanca narežemo na koščke in ga dodamo k testeninam. Premešamo in postrežemo.
Nasvet
4Ajdove testenine lahko kupimo ali jih naredimo sami. Recept najdete na naši strani pod zavihkom testenine in rižote.