Vaniljev biskvit za torto

Znam svetuje

Vaniljev biskvit za torto je odlična osnova za torte, kolače ali pa ga uporabimo kot enega izmed slojev v večplastnih poslasticah.

Enostavno, hitro in dobro,  vaniljev biskvit narežemo na plasti, ga namočimo z jagodnim sokom, med plasti nadevamo sveže jagode in stepeno smetano. Lahko dodamo tudi malo jagodne marmelade za dodaten okus.

Uporabimo vaniljev biskvit namesto klasičnih piškotov v tiramisuju. Namakamo ga v kavi in plast za plastjo sestavimo slastno tiramisu poslastico.

Enostavno ga narežemo na kocke in nadevamo s čokoladno kremo, pudingom ali sadjem.

Sestavine za vaniljev biskvit za torto

  • 6 jajc
  • 280 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 300 g moke
  • 1 vaniljev strok – vsebina
  • 1 čajna žička soli
  • 1 žlička limoninega soka
  • 1 pecilni prašek
  • 1,2 dcl mleka
  • 1,2 dcl olja

Postopek

1Pripravimo pekač, premera 26 cm in ga obložimo s peki papirjem, bodimo natančni, da ne bo vogalov in zavihkov, ker se bo to poznalo pri testu. Še najlažje je, da v dno gladko vpnemo peki papir, obod pa izdatno namažemo z maslom in rahlo poprašimo z moko.

2Rumenjake ločimo od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, da bo to lažje, jim dodamo ščepec soli in žličko limoninega soka.

3Rumenjake penasto vmešamo z obema sladkorjema in vsebino vaniljevega stroka, mešamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Dodamo olje, mleko in moko, ki smo jo pomešali s pecilnim praškom, dobro premešamo, najbolje z električnim mešalcem.

4Beljake narahlo povlečemo v testo. Pomagamo si z lopatico in mešamo od zgoraj navzdol.

5Pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija.

6Testo vlijemo v pekač in nekajkrat z njim potolčemo po mizi, da se lepo razporedi in da ni mehurčkov.

7Pečemo 40 minut v sredni legi, če se po vrhu preveč peče, ga pokrijemo s peki papirjem. Po 40 min utah naredimo preizkus z zobotrebcem, ki ga zapičimo na sredino biskvita. Ostati mora čist, če se je nanj prilepilo testo, podaljšamo čas peke.

8Pečen biskvit obrnemo na leseno desko in počakamo, da se ohladi. Z nitko ga enakomerno dvakrat prerežemo. Naredimo lahko kakršno koli torto, ta biskvit resnično vedno uspe in se nikoli ne sesede.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite