Valentinovi srčki iz čokolade, vanilje in jagod

Znam svetuje

Presenetite svoje drage z odlično sladico v obliki srčka <3

Sestavine

Čokoladno dno

  • 150 g maslenih keksov
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 30 g kakava v prahu
  • 90 g zmehčanega masla
  • 2 žlici ruma

Vaniljeva krema

  • 1 vaniljev puding
  • 50 g masla
  • 3 dcl mleka
  • 3 žlice sladkorja

Jagodni preliv

  • 250 g jagod
  • 1 pomaranča
  • 1 zavoj želatine v prahu

Priprava

1Za čokoladno dno na drobno nalomimo kekse (ali jih na hitro zblendamo) ter zmešamo z zgoraj naštetimi sestavinami. Takoj nadevamo v modelčke in potlačimo, da dobimo približno pol centimetra debelo čokoladno dno.

2Ohladimo in pustimo počivati v hladilniku najmanj eno uro.

3Za vaniljevo kremo skuhamo vaniljev puding v zgolj 3 dcl mleka, da dobimo zelo gost puding. Ohladimo. Ko se puding ohladi, dodamo maslo in zmiksamo v kremo, s katero namažemo čokoladno dno. Oba dela naj bosta približno enako visoka.

4Za jagodni preliv očistimo jagode, olupimo eno pomarančo in njeno “meso” narežemo k jagodam. S paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko maso ter dodamo želatino v prahu.

5Na vaniljevo kremo namažemo še jagodni preliv in preden postrežemo, znova ohladimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite