Presenetite svoje drage z odlično sladico v obliki srčka <3
Sestavine
Čokoladno dno
- 150 g maslenih keksov
- 40 g sladkorja v prahu
- 30 g kakava v prahu
- 90 g zmehčanega masla
- 2 žlici ruma
Vaniljeva krema
- 1 vaniljev puding
- 50 g masla
- 3 dcl mleka
- 3 žlice sladkorja
Jagodni preliv
- 250 g jagod
- 1 pomaranča
- 1 zavoj želatine v prahu
Priprava
1Za čokoladno dno na drobno nalomimo kekse (ali jih na hitro zblendamo) ter zmešamo z zgoraj naštetimi sestavinami. Takoj nadevamo v modelčke in potlačimo, da dobimo približno pol centimetra debelo čokoladno dno.
2Ohladimo in pustimo počivati v hladilniku najmanj eno uro.
3Za vaniljevo kremo skuhamo vaniljev puding v zgolj 3 dcl mleka, da dobimo zelo gost puding. Ohladimo. Ko se puding ohladi, dodamo maslo in zmiksamo v kremo, s katero namažemo čokoladno dno. Oba dela naj bosta približno enako visoka.
4Za jagodni preliv očistimo jagode, olupimo eno pomarančo in njeno “meso” narežemo k jagodam. S paličnim mešalnikom zmiksamo v gladko maso ter dodamo želatino v prahu.
5Na vaniljevo kremo namažemo še jagodni preliv in preden postrežemo, znova ohladimo.