Tufahije

Znam svetuje

Turška sladica, ki se je razširila po Balkanu in nas razvaja s svojim okusom.

Sestavine

  • 1/2 l vode
  • 500 g sladkorja
  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • 700 g jabolk

Nadev

  • 150 g sladkorja
  • 100 g orehov
  • 50 g mandljev
  • limonina lupina
  • 3 dcl kisle smetane
  • sladka smetana

Priprava

1Vodo, sladkor in vaniljev sladkor zmešamo in segrejemo. Ko zavre, zložimo vanj olupljena jabolka, ki smo jim izrezali peščice, in jih pri zmerni temperaturi kuhamo približno 10 minut. Pazimo, da nam jabolka ne razpadejo.

2Poberemo jih previdno ven in pustimo, da se odcedijo in ohladijo. Ohlajena jabolka napolnimo z nadevom iz sladkorja, mletih orehov in mandljev, nastrgane limonine lupine in stepene kisle smetane.

3Okrasimo jih s stepeno sladko smetano, čez lahko potresemo tudi mrvice.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite