Torto z grškim jogurtom in belo čokolado

Znam svetuje

Priprava okusne in osvežilne torte z grškim jogurtom in belo čokolado je preprosta, rezultat pa navduši prav vse ljubitelje sladkih dobrot.

Sestavine za torto z grškim jogurtom in belo čokolado

Biskvit

  • 4 jajca
  • 120 g sladkorja
  • 120 g moke
  • 1 čajiščna žlička pecilnega praška
  • 2 žlici kakava (po želji, za temni biskvit)
  • ščepec soli

Krema

  • 500 g grškega jogurta
  • 200 g bele čokolade
  • 300 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu (po želji)
  • 1 vrečka želatine ali 1 pakiranje želatine fix
  • 1 žlica vode (za pripravo želatine)

Dekoracija

  • sveže sadje (maline, borovnice, jagode)
  • piškoti, čokoladice ali praline (za okras)
  • čokoladna glazura (stopljena temna čokolada z malo olja)

Postopek

1Pečico segrejte na 180 °C in obložite tortni model s papirjem za peko. Ločite rumenjake in beljake. Beljake stepite v trd sneg s ščepom soli. V drugi posodi penasto umešajte rumenjake in sladkor. Nato dodajte moko, pomešano s pecilnim praškom (in kakavom, če pripravljate temni biskvit). Nežno vmešajte sneg iz beljakov v pripravljeno maso. Zmes vlijte v model in pecite 20–25 minut. Biskvit ohladite.

2Belo čokolado stopite nad paro in jo nekoliko ohladite. Sladko smetano stepite v črst sneg. V ločeni posodi zmešajte grški jogurt in sladkor v prahu (po želji). Dodajte stopljeno belo čokolado in dobro premešajte. Pripravite želatino po navodilih na embalaži (raztopite jo v vodi in segrejte na nizki temperaturi). Nato jo vmešajte v jogurtovo zmes. Na koncu nežno primešajte še stepeno smetano.

3Biskvit razrežite na dve ali tri plasti (odvisno od višine). Na prvo plast enakomerno nanesite del kreme in pokrijte z naslednjo plastjo. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Torto na koncu premažite s kremo tudi na zunanji strani.

4Torto prelijte s čokoladno glazuro ali jo okrasite s svežim sadjem, piškoti in čokoladicami po želji.

5Torto postavite v hladilnik za najmanj 4 ure, najbolje pa kar čez noč, da se dobro strdi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite