Tortica z rdečo peso

Znam svetuje

Malo bolj zdrava različica tortice, saj je v njej rdeča pesa.

Sestavine

Testo

  • 2 srednje veliki kuhani rdeči pesi (velikost tenis žogic)
  • 8 žlic mletih lešnikov (lahko tudi orehov, mandljev …)
  • 2 žlici pšenične moke
  • 2 čajna žlica pecilnega praška
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • 2 žlici grenkega kakava
  • 10 žlic sladkorja
  • 3 jajca
  • 1 čajna žlica cimeta

Nadev

  • 250 g skute
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici mascarponeja
  • po potrebi žlica ali dve sladke smetane

Preliv

  • 100 g jedilne čokolade
  • 50 g kokosovega masla

Priprava

1Kuhano in olupljeno peso zmiksamo. Penasto umešamo jajca in sladkor. Postopoma dodamo olje, kakav, moko s pecilnim praškom, zmiksano rdečo peso, cimet in oreščke.

2Pečemo v tortnem modelu, pokritem s peki papirjem, 45 minut na 180 °C. Če je notranjost že pečena, preverimo z zobotrebcem. Po potrebi podaljšamo čas pečenja.

3Ohlajen biskvit prerežemo na dve plasti. Prvo plast pomažemo s skutnim nadevom. Pokrijemo z drugo plastjo biskvita in oblijemo s stopljeno, premešano mešanico čokolade in kokosovega masla. Torto za kako uro postavimo v hladilnik.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite