Sveža paradižnikova juha

Znam svetuje

Če so nam paradižniki dobri, potem bo takšna tudi juha.

Sestavine

  • 700 g paradižnikov
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 stebelna zelena, sesekljana
  • 500 ml kokošje jušne osnove
  • 80 g jušnih testenin (zvezdice, obročki, črke, …)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • peteršilj

Priprava

1V velik lonec vlijemo oljčno olje in dodamo čebulo, paradižnik, česen in zeleno. Pokrijemo s pokrovko in na šibkem ognju kuhamo okoli 40 minut, da se mešanica zmehča. Vsake toliko malo premešamo.

2Mešanico damo v mešalnik oziroma jo zmešamo s paličnim mešalnikom v gladko kašo. Kašo nato skozi cedilo prelijemo v čist lonec.

3Kašo zalijemo s kokošjo osnovo in vse skupaj zavremo. Dodamo jušne testenine in kuhamo nekje 10 minut, da ostanejo al dente. Začinimo s soljo in poprom.

4Juho nalijemo v jušne skodelice ter jo okrasimo s peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite