Klasiฤno italijansko sladico lahko pripravimo tudi malo drugaฤe, na primer z malinami. Za pripravo potrebujemo Baby piลกkote, lahko jih kupite, ลกe boljลกi pa so, ฤe so pripravljeni doma.
Sestavine
- 4 jajca
- 2 ลพlici limoninega soka
- 500 g sira mascarpone
- 300 g sladkorja
- 400 g Baby piลกkotov
- 300 g malin + 200 g za okras
- ลกฤepec soli
Postopek
1Maline operemo, odstranimo peclje in nareลพemo na polovice, 200 g lepih sadeลพev pa pustimo za dekoracijo. Ostalim dodamo eno in pol ลพlice limoninega soka. V meลกalniku jih zmiksamo v gladek pire. Pire precedimo skozi gosto gazo, da odstranimo peฤke.
2ฤetrtino ga prihranimo, ostalega pa damo v kozico, dodamo 150 g sladkorja in zalijemo z dvemaย decilitroma vode. Na nizki temperaturi vremo 10 minut. Odstavimo z ognja in pustimo, da se sirup ohladi.
3Rumenjake loฤimo od beljakov. Rumenjakom dodamo 100 g sladkorja in jih z elektriฤnim meลกalnikom stepamo nekaj minut, dokler ne spremenijo barve in postanejo nekoliko puhasti.
4Dodamo mascarpone, malinov pire in meลกamo toliko ฤasa, da dobimo enotno in gladko kremo.
5V stekleno ali kovinsko skledo damo beljake, ลกฤepec soli, pol ลพlice limoninega soka in zaฤnemo stepati. Ko se beljaki zaฤnejo peniti, dodamo ลกe 50 g sladkorja. Nadaljujemo s stepanjem, dokler ne dobimo ฤvrst sneg.
6V sneg neลพno vmeลกamo rumenjakovo kremo – meลกamo z lopatico od spodaj navzgor. Pazimo, da se nam sneg ne sesede.
7Pripravimo si pekaฤ, najboljลกi je manjลกi, ลกirok toliko, kot so dolgi piลกkoti.
8Na dnu pekaฤa namaลพemo tanko plast kreme. Pokrijemo jo s piลกkoti, ki jih namakamo v malinov sirup. Namoฤimo jih z obeh strani. Po vrhu zalijemo z nekaj ลพlicami sirupa. Na vrh damo plast kreme in spet pokrijemo z namoฤenimi piลกkoti.
9Tiramisu zakljuฤimo s plastjo kreme in ga postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure. Preden postreลพemo, ga okrasimo sveลพimi malinami.