Sočen domač kolač s pomarančo in čokoladnim prelivom

Znam svetuje

Ta recept je popoln za vse, ki iščejo preprost, a okusen domač kolač, ki združuje sočnost biskvita, sladkost marmelade ter bogat okus čokolade in pomaranče.

Sestavine za sočen domač kolač z marmelado in čokoladnim prelivom

Za biskvit

  • 4 jajca
  • 200 g sladkorja
  • 1 dl mleka
  • 200 g moke
  • 2 dl olja
  • 1 pecilni prašek

Za premaz

  • marelična marmelada

Za preliv za zdrobljen biskvit

  • 50 g sladkorja
  • 1 dl prekuhane vode
  • 2 zamrznjeni pomaranči (naribani)

Za čokoladni preliv

  • čokolada za kuhanje
  • 2 žlici olja

Postopek

1Ločite rumenjake od beljakov. Beljake stepite v trden sneg. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem, nato dodajte mleko, olje, moko in pecilni prašek. Dobro premešajte, da dobite gladko maso. Na koncu z lopatico nežno vmešajte sneg iz beljakov. Pekač obložite s papirjem za peko, vlijte pripravljeno maso in pecite v ogreti pečici na 170 °C približno 25 minut.

2Ko se biskvit ohladi, ga prerežite vodoravno na dva dela. Spodnji del biskvita položite nazaj v pekač in premažite z marelično marmelado. Zgornji del biskvita nadrobite v večjo posodo, prelijte s prekuhano vodo, v katero ste zmešali sladkor in naribani pomaranči. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Pripravljeno maso enakomerno razporedite po marmeladi na spodnjem delu biskvita.

3Na pari stopite čokolado skupaj z dvema žlicama olja. Stopljeno čokolado prelijte preko kolača in jo enakomerno razporedite s kuhinjsko lopatko ali žlico.

4Kolač postavite na hladno, da se dobro ohladi in povežejo vse plasti. Ko je kolač ohlajen, ga narežite na kose in postrezite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite