Sočen domač kolač s pomarančo in čokoladnim prelivom

Znam svetuje

Ta recept je popoln za vse, ki iščejo preprost, a okusen domač kolač, ki združuje sočnost biskvita, sladkost marmelade ter bogat okus čokolade in pomaranče.

Sestavine za sočen domač kolač z marmelado in čokoladnim prelivom

Za biskvit

  • 4 jajca
  • 200 g sladkorja
  • 1 dl mleka
  • 200 g moke
  • 2 dl olja
  • 1 pecilni prašek

Za premaz

  • marelična marmelada

Za preliv za zdrobljen biskvit

  • 50 g sladkorja
  • 1 dl prekuhane vode
  • 2 zamrznjeni pomaranči (naribani)

Za čokoladni preliv

  • čokolada za kuhanje
  • 2 žlici olja

Postopek

1Ločite rumenjake od beljakov. Beljake stepite v trden sneg. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem, nato dodajte mleko, olje, moko in pecilni prašek. Dobro premešajte, da dobite gladko maso. Na koncu z lopatico nežno vmešajte sneg iz beljakov. Pekač obložite s papirjem za peko, vlijte pripravljeno maso in pecite v ogreti pečici na 170 °C približno 25 minut.

2Ko se biskvit ohladi, ga prerežite vodoravno na dva dela. Spodnji del biskvita položite nazaj v pekač in premažite z marelično marmelado. Zgornji del biskvita nadrobite v večjo posodo, prelijte s prekuhano vodo, v katero ste zmešali sladkor in naribani pomaranči. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Pripravljeno maso enakomerno razporedite po marmeladi na spodnjem delu biskvita.

3Na pari stopite čokolado skupaj z dvema žlicama olja. Stopljeno čokolado prelijte preko kolača in jo enakomerno razporedite s kuhinjsko lopatko ali žlico.

4Kolač postavite na hladno, da se dobro ohladi in povežejo vse plasti. Ko je kolač ohlajen, ga narežite na kose in postrezite.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite