Sladki orehovi rogljički

Znam svetuje

Krhki, slastni in sladki orehovi rogljički, ki so jih pekle že naše babice, ne smejo manjkati na praznično obloženi mizi. Ustvarimo jih iz maslenega testa, ki ga pred uporabo ohladimo v hladilniku, da se bo lažje razvaljalo.

Sestavine za sladke orehove rogljičke

  • 100 g mletih orehov
  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1 jajce
  • vsebina enega vaniljevega stroka
  • nastrgana lupinica ene neškropljene limone
  • ščepec soli
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 vaniljeva sladkorja

Postopek

1Na delovno površino presejemo moko, na sredini naredimo jamico in vanjo damo rumenjake,  sladkor, sol, vsebino vaniljevega sladkorja in limonino lupinico. Premešamo z malo moke, da se naredi gosta kaša.

2Po vrhu potresemo še mlete orehe in manjše koščke masla. S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo. Da se bo testo lažje oblikovalo, ga oblikujemo v svaljek, zavijemo v folijo in postavimo za 2 uri v hladilnik.

3Pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija. Pladenj, na katerem bomo pekli piškote, obložimo s peki papirjem.

4Testo narežemo na približno 1 cm debele kolobarčke in te na kocke, da dobimo koščke testa orehove velikosti. Med dlanmi oblikujemo približno 6 cm dolge svaljke in jih upognemo v rogljičke. Te polagamo na pekač, razdalja med njimi pa naj bo vsaj en centimeter.

5Pečemo jih 12-15 minut v srednji legi. Rogljički so pečeni, ko zadišijo in se zlato rjavo obarvajo.

6V posodi zmešamo sladkor v prahu in vaniljev sladkor, rogljičke prestavimo na pladenj ter še tople povaljamo v pripravljeno mešanico.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite