Sladki deževniki so ustvarjeni za drzne ljubitelje noči čarovnic. Ponudite gostom to sladico in opazujte njihovo reakcije. Mi smo vedno znova navdušeni!
Sestavine
- žele bonboni v obliki deževnikov ali črvov
- 6 jajc
- 150 g nastrgane čokolade
- 1 vaniljev sladkor
- 180 g sladkorja
- 120 g moke
- 8 dcl mleka
Postopek
1V posodi razžvrkljamo jajca, dodamo sladkor, moko, vaniljev sladkor in 2 dcl mleka. Vse skupaj zares dobro zmešamo, da ni grudic.
2Preostali del mleka segrejemo, a ga ne zavremo. Tik pred vretjem posodo odstavimo z ognja in vmešamo jajčno zmes. Vse skupaj nato kuhamo 15 do 20 minut na nizki temperaturi. Mešanica se mora zgostiti, nakar jo prelijemo v posodo, v kateri se bo hladila. Da se izognemo nastanku skorje, maso pokrijemo s folijo, ki jo damo direktno na maso in vmes ne puščamo zraka.
3Masi dodamo večino nastrgane čokolade in premešamo, preostanek čokolade posujemo po vrhu. V vsako posodico ali kozarček damo črva ali dva in postrežemo.