Prava poslastica, ko pade sladkor.
Sestavine
Testo
- 2,5 dl vode
- 100 g masla
- 135 g gladke moke
- ščepec soli
- 4 jajca
Krema
- 1 rumenjak
- 230 ml mleka
- 60 g sladkorja
- 1 vanilij sladkor
- 40 g gladke moke
- 100 ml sladke smetane
Priprava
1Testo naredimo tako, da v manjši kozici segrejemo vodo, ki smo ji dodali ščepec soli in maslo. Ko zavre, ji dodamo moko, nato pa na srednjem ognju mešamo, dokler se nam ne ustvari cmok, ki se popolnoma odlepi od kozice.
2Ohlajenemu testu dodamo razžvrkljana jajca in ga dobro premešamo. Na pekač postavimo papir za peko in nanj z brizgalko nabrizgamo princeske. Velike naj bodo okoli 3 centimetre. Če želite, lahko naredite tudi večje. Med njimi naj bo najmanj dva centimetra razmaka.
3Pečemo jih 20 minut v ogreti pečic, pri 190° C.
4Med tem ko se pečejo, pripravimo kremo. V skodelici posebej zmešamo rumenjake, sladko smetano in moko. Mleko, sladkor in vanilin sladkor v manjši kozici zavremo, nato dodamo mešanico moke, rumenjakov in smetane. Z metlico mešamo na nizkem ognju, dokler se krema ne zgosti. To naj bi trajalo okoli pet minut.
5Ko je zgoščena, jo odstavimo in ohladimo. Med hlajenjem jo večkrat premešamo. Ko so se princeske spekle, jih ohladimo in razrežemo na pol. Spodnjo polovičko napolnimo s kremo in pokrijemo z zgornjo polovičko.