Prava poslastica, ko pade sladkor.
Sestavine
Testo
- 2,5 dl vode
- 100 g masla
- 135 g gladke moke
- ลกฤepec soli
- 4 jajca
Krema
- 1 rumenjak
- 230 ml mleka
- 60 g sladkorja
- 1 vanilij sladkor
- 40 g gladke moke
- 100 ml sladke smetane
Priprava
1Testo naredimo tako, da v manjลกi kozici segrejemo vodo, ki smo ji dodali ลกฤepec soli in maslo. Ko zavre, ji dodamo moko, nato pa na srednjem ognju meลกamo, dokler se nam ne ustvari cmok, ki se popolnoma odlepi od kozice.
2Ohlajenemu testu dodamo razลพvrkljana jajca in ga dobro premeลกamo. Na pekaฤ postavimo papir za peko in nanj z brizgalko nabrizgamo princeske. Velike naj bodo okoli 3 centimetre. ฤe ลพelite, lahko naredite tudi veฤje. Med njimi naj bo najmanj dva centimetra razmaka.
3Peฤemo jih 20 minut v ogreti peฤic, pri 190ยฐ C.
4Med tem ko se peฤejo, pripravimo kremo. V skodelici posebej zmeลกamo rumenjake, sladko smetano in moko. Mleko, sladkor in vanilin sladkor v manjลกi kozici zavremo, nato dodamo meลกanico moke, rumenjakov in smetane. Z metlico meลกamo na nizkem ognju, dokler se krema ne zgosti. To naj bi trajalo okoli pet minut.
5Ko je zgoลกฤena, jo odstavimo in ohladimo. Med hlajenjem jo veฤkrat premeลกamo. Ko so se princeske spekle, jih ohladimo in razreลพemo na pol. Spodnjo poloviฤko napolnimo s kremo in pokrijemo z zgornjo poloviฤko.