Princeskini krofi

Znam svetuje

Prava poslastica, ko pade sladkor.

Sestavine

Testo

  • 2,5 dl vode
  • 100 g masla
  • 135 g gladke moke
  • ลกฤepec soli
  • 4 jajca

Krema

  • 1 rumenjak
  • 230 ml mleka
  • 60 g sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • 40 g gladke moke
  • 100 ml sladke smetane

Priprava

1Testo naredimo tako, da v manjลกi kozici segrejemo vodo, ki smo ji dodali ลกฤepec soli in maslo. Ko zavre, ji dodamo moko, nato pa na srednjem ognju meลกamo, dokler se nam ne ustvari cmok, ki se popolnoma odlepi od kozice.

2Ohlajenemu testu dodamo razลพvrkljana jajca in ga dobro premeลกamo. Na pekaฤ postavimo papir za peko in nanj z brizgalko nabrizgamo princeske. Velike naj bodo okoli 3 centimetre. ฤŒe ลพelite, lahko naredite tudi veฤje. Med njimi naj bo najmanj dva centimetra razmaka.

3Peฤemo jih 20 minut v ogreti peฤic, pri 190ยฐ C.

4Med tem ko se peฤejo, pripravimo kremo. V skodelici posebej zmeลกamo rumenjake, sladko smetano in moko. Mleko, sladkor in vanilin sladkor v manjลกi kozici zavremo, nato dodamo meลกanico moke, rumenjakov in smetane. Z metlico meลกamo na nizkem ognju, dokler se krema ne zgosti. To naj bi trajalo okoli pet minut.

5Ko je zgoลกฤena, jo odstavimo in ohladimo. Med hlajenjem jo veฤkrat premeลกamo. Ko so se princeske spekle, jih ohladimo in razreลพemo na pol. Spodnjo poloviฤko napolnimo s kremo in pokrijemo z zgornjo poloviฤko.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite