Med ลกtevilnimi jesenskimi dobrotami se jabolka in orehi pojavljajo kot nepogreลกljiva sestavina, ki nas vabi v svet soฤnih okusov in bogatih arom.
To pecivo zdruลพuje sveลพe naribana jabolka, ki vnaลกajo sladko soฤnost, in hrustljave orehe, ki dodajo svoj edinstven oreลกkast pridih.
Pridruลพite se nam na kulinariฤnem potovanju in odkrijte, kako lahko jabolka in orehi postanejo popolna jesenska kombinacija v obliki soฤnega in okusnega peciva.
Sestavine za pecivo z jakolki in orehi
- 2 skodelici sveลพe naribanih jabolk
- 1 skodelica sesekljanih orehov
- 2 skodelici veฤnamenske moke
- 1 ฤajna ลพliฤka pecilnega praลกka
- 1/2 ฤajne ลพliฤke soli
- 1 ฤajna ลพliฤka cimeta
- 1/2 ฤajne ลพliฤke muลกkatnega oreลกฤka
- 1/2 skodelice masla, zmehฤanega
- 1 skodelica rjavega sladkorja
- 1/2 skodelice belega sladkorja
- 3 velika jajca
- 1 ฤajna ลพliฤka vaniljevega ekstrakta
Postopek
1Peฤico predgrejte na 180 stopinj Celzija. Pripravite pekaฤ za peฤenje (npr. 20×20 cm), obloลพen s papirjem za peko.
2V srednje veliki posodi zdruลพite moko, pecilni praลกek, sol, cimet in muลกkatni oreลกฤek.
3V loฤeni veฤji posodi z elektriฤnim meลกalnikom stepajte maslo, rjavi sladkor in beli sladkor, dokler ni zmes svetla in puhasta. Dodajte jajca eno po eno in vaniljev ekstrakt. Meลกajte, dokler ni dobro vmeลกano.
4Postopoma dodajajte suhe sestavine k mokrim sestavinam, pri tem pa meลกajte s kuhaฤo. Nato dodajte naribana jabolka in sesekljane orehe.
5Zmes vlijte v pripravljen pekaฤ. Pecite v predhodno ogreti peฤici pribliลพno 45-50 minut.
6Pustite pecivo, da se ohladi v pekaฤu, nato ga nareลพite na kvadrate. Postrezite in uลพivajte! Pecivo ลกe dodatno obogatite s prelivom iz karamelnega sirupa ali posujte s sladkorjem v prahu pred postreลพbo.