Kako lahko sadje postane še boljša sladica.
Sestavine
- 3 velike zrele breskve – razpolovljene in brez koščkov
- 1/4 skodelice medu
- 1 strok vanilije
- 1 žlička mletega cimeta
- 1/4 čajne žličke mletih klinčkov (lahko so tudi celi!)
- ščepec morske soli
Priprava
1V manjši posodi zmešamo med, vanilijo, cimet, klinčke in morsko sol.
Razpolovljene breskve razporedimo po pekaču, ki je ravno dovolj velik, da gredo vanj vse. Breskve obrnemo navzgor. Čeznje skrbno prelijemo medeni sirup. Naj bodo dobro prelite prav vse!
2Breskve pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C okoli 25 minut ali dokler ne postanejo zlate barve in mehke.
3Postrežemo jih lahko vroče ali hladne, obvezno pa s prelivom. Ideje za preliv: grški ali kokosov jogurt, stepena kokosova krema, sesekljani orehi, granola, sveži listi mete, sivka itd.