Čudoviti, pisani, okusni in zdravi ježki iz sadja za otroške zabave.
Sestavine
- jagode
- hruške
- grozdje
- kivi
- breskve
- ananas
- borovnice
- 1/2 limone
Priprava
1Sadje izberemo glede na letni čas. Vse dobro operemo. Kivi, breskve in jagode narežemo na za grižljaj velike kose. Nekaterega sadja ni potrebno lupiti in je že ravno prave velikosti, recimo grozdje in borovnice. Hruške samo operemo in prerežemo na pol ter jih poškropimo z mešanico vode in limone, da preprečimo porjavitev. Odrežemo jim peclje.
2Pripravimo 3 do 4 cm dolge palčke. Na vsako polovico hruške jih gre cca 8. Za vsakega “ježka” potrebujete tudi tri kratke palčke (cca 1 cm dolge), ki jih bomo uporabili za nos in oči. Mi smo za palčke uporabili kar nabodala za ražnjiče, ki smo jih ustrezno skrajšali. Najprej v hruško zabodemo palčke za oči in nos, nato pa po preostalem delu razporedimo ostale palčke. Pazimo, da je med njimi dovolj prostora, da bomo lahko nanje nabodli sadje. Nabadamo izmenično, da nastane pisana sadna “bodica”.
3Postrežemo lahko takoj ali naslednji dan.