Ocvrta jabolka z vaniljevo kremo

Znam svetuje

V tem receptu za ocvrta jabolka z vaniljevo kremo bomo odkrili nekoliko drugačno različico, ki bo popolna za ljubitelje sladkarij. Nekateri pravijo, da so jabolka najbolj vsestranski sadeži na svetu. Lahko jih jeste sveže, pečete, kuhamo, jih uporabimo v solatah, pecivih ali pa pripravimo kot slasten prigrizek.

Ocvrta jabolka z vaniljevo kremo so nekoliko eksotična, a hkrati domača poslastica. Njihova priprava je preprosta, končni rezultat pa je neverjetno okusen.

To je sladica, ki združuje sladko in hrustljavo ocvrto jabolko z mehko in kremasto vaniljevo omako. Kontrast med dvema različnima teksturama in okusoma je preprosto čudovit. Po okusu so podobna klasični jabolčni piti, le da so za pripravo potrebne manj sestavin in manj časa.

Sestavine za ocvrta jabolka z vanilijevo kremo

Za ocvrta jabolka

  • 4 srednje velika jabolka
  • 100 g moke
  • 1 jajce
  • 150 ml piva (lahko tudi brezalkoholnega)
  • 1 žlica sladkorja
  • ščepec soli
  • olje za cvrtje

Za vanilijevo kremo

  • 250 ml mleka
  • 1 vaniljev strok
  • 3 rumenjaki
  • 60 g sladkorja
  • 20 g moke

Postopek

1Začnite z vanilijevo kremo: Mleko in vaniljev strok zavrite v srednje veliki ponvi. Rumenjake, sladkor in moko premešajte v ločeni skledi. Ko mleko zavre, ga previdno prelijte v skledo z rumenjaki, neprestano mešajte. Mešanico prelijte nazaj v ponev in med stalnim mešanjem kuhajte, dokler se ne zgosti. Ko je kuhano, odstranite vaniljev strok in kremo prenesite v čisto skledo. Pokrijte s plastiko in pustite, da se ohladi.

2Jabolka olupite, odstranite peške in narežite na 1 cm debele obroče.

3Pripravite testo za cvrtje: V veliki skledi zmešajte moko, sladkor in sol. V sredino dodajte razbito jajce in pivo, nato zmešajte, dokler ne dobite gladkega testa.

4Jabolčne obroče potopite v testo, da so popolnoma prekriti, nato pa jih v veliki ponvi z vročim oljem ocvrite do zlato rjave barve.

5Ocvrta jabolka odstranite s penovko in jih položite na papirnato brisačo, da se odteče odvečno olje.

6Postrezite ocvrta jabolka z vanilijevo kremo. Za najboljši okus jih postrezite takoj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite