Ti marelični mafini z mandlji so res okusni in imajo čudovit vonj. Enostavno jih je speči in so idealni za zajtrk, ko želite razveseliti svoje najdražje.
Sestavine
- 5 marelic
- 2 jajci
- 140 g sladkorja
- 60 ml sončničnega olja
- 120 ml mleka
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- lupinica ene neškropljene limone
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- 100 g olupljenih in narezanih mandljev
- sladkor v prahu za posip
Postopek
1Najprej marelice operemo, posušimo s papirnato brisačko, narežemo na rezine in odstavimo v skledo. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
2Jajca, sladkor in vaniljev sladkor stepamo z električnim mešalnikom toliko časa, da postanejo svetlo rumene barve in nekoliko penasta. Nato dodamo olje in počasi, izmenično dodajamo presejano moko s pecilnim praškom in mleko. Na koncu primešamo še limonino lupinico in vse skupaj dobro premešamo z električnim mešalnikom, dokler ne dobimo lepe kremaste zmesi. Čisto na koncu primešamo še narezane marelice. Prej jih malo posujemo z moko, da se zaradi svoje teže ne sesedejo na dno.
3Papirnate modelčke postavimo v pekač za mafine, zmes vlijemo v modelčke, ki jih napolnimo do dveh tretjin. Dobili bomo 12 mafinov. Po površini razporedimo rezine mandljev in jih pečemo v ogreti pečici približno 20 minut. Naredimo test z zobotrebcem, ker se čas pečenja od pečice do pečice razlikuje.
4Takoj, ko so mafini pečeni, jih vzamemo iz pečice, pustimo, da se malo ohladijo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.