Marelični mafini z mandlji

Znam svetuje

Ti marelični mafini z mandlji so res okusni in imajo čudovit vonj. Enostavno jih je speči in so idealni za zajtrk, ko želite razveseliti svoje najdražje.

Sestavine

  • 5 marelic
  • 2 jajci
  • 140 g sladkorja
  • 60 ml sončničnega olja
  • 120 ml mleka
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • lupinica ene neškropljene limone
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 100 g olupljenih in narezanih mandljev
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1Najprej marelice operemo, posušimo s papirnato brisačko, narežemo na rezine in odstavimo v skledo. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2Jajca, sladkor in vaniljev sladkor stepamo z električnim mešalnikom toliko časa, da postanejo svetlo rumene barve in nekoliko penasta. Nato dodamo olje in počasi, izmenično dodajamo presejano moko s pecilnim praškom in mleko. Na koncu primešamo še limonino lupinico in vse skupaj dobro premešamo z električnim mešalnikom, dokler ne dobimo lepe kremaste zmesi. Čisto na koncu primešamo še narezane marelice. Prej jih malo posujemo z moko, da se zaradi svoje teže ne sesedejo na dno.

3Papirnate modelčke postavimo v pekač za mafine, zmes vlijemo v modelčke, ki jih napolnimo do dveh tretjin. Dobili bomo 12 mafinov. Po površini razporedimo rezine mandljev in jih pečemo v ogreti pečici približno 20 minut. Naredimo test z zobotrebcem, ker se čas pečenja od pečice do pečice razlikuje.

4Takoj, ko so mafini pečeni, jih vzamemo iz pečice, pustimo, da se malo ohladijo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.  

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite