Marelični kolač

Znam svetuje

Sveže marelice so prava poslastica, zato želimo, da bi njihov sladko-kisel okus prišel do izraza tudi v vseh pecivih. In ta kolač nam ponuja prav to.

Sestavine

Testo

  • 150 g moke
  • 50 g zmehčanega masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 rumenjak
  • 1/2 dl smetane za kuhanje

Nadev

  • 750 g marelic
  • 50 g moke
  • 50 g sladkorja
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 1 rumenjak
  • nastrgana lupinica ene neškropljene limone

Postopek

1Moko presejemo v skledo. Dodamo zmehčano maslo, sladkor, sol, rumenjak in smetano. Zgnetemo v gladko testo, ki ga pokrijemo in postavimo za pol ure v hladilnik.

2Marelice prelijemo s kropom in jim odstranimo kožico. Razpolovimo jih in odstranimo koščice.

3V skledi zmešamo moko s sladkorjem in smetano, dodamo limonino lupinico in rumenjak in vse skupaj kremasto umešamo.

4Okrogel pekač premera 26 cm namastimo z maslom. Na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo testo v velikosti pekača in še toliko, da oblikujemo centimeter visok rob. Dno večkrat prebodemo z vilicami.

5Po dnu enakomerno namažemo pripravljeno kremo. Po podlagi naložimo še polovičke marelic.

6Kolač postavimo v hladno pečico in jo nastavimo na 200°C. Pečemo 45 minut. Pečenega malo ogladimo, razrežemo in postrežemo še mlačnega. Brez skrbi, tudi hladen bo dober.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite