Lokrumski piškoti

Znam svetuje

Odlični piškoti, ki ne zahtevajo veliko priprave.

Sestavine

Testo

  • 50 dag svinjske masti
  • 2 jajci
  • 2 žlici sladkorja
  • 6 dag kvasa
  • 4 dl mleka
  • 1 kg mehke moke

Nadev

  • 25 dag orehov
  • 10 dag sladkorja
  • 1 dl mleka
  • 2 žlici medu
  • limonina lupina

Priprava

1Kvas, mleko in malo sladkorja pustimo, da vzhaja. Mast, jajci, sladkor in malo soli penasto umešamo. Dodamo vzhajan kvas, moko in zamesimo testo. Pustimo vzhajati pol ure.

2Razvaljamo na debelino 0,5 cm. S kalupom izrežemo kroge in jih nadevamo. Kroge prepognemo, z vilico pritisnemo konce. Damo v pekač in pustimo vzhajati 15 minut.

3Pečemo 15 minut na predogreti pečici na 190 °C. Ko so spečeni, jih posujemo s sladkorjem v prahu.

4Nadev: Vse sestavine zmešamo z vrelim mlekom in nato napolnimo kolačke.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite