Limonina rulada vam bo pustila dober okus v ustih ลกe dolgo ฤasa.
Sestavine
Za testo
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g moke
- 80 g jedilnega ลกkroba
- 1 ฤajna ลพliฤka pecilnega praลกka
Za nadev
- 3 jajca
- 2 lista ลพelatine
- 75 g sladkorja
- 5 jedilnih ลพlic limoninega soka
- nastrgana lupina 1 limone
- 1 jedilna ลพlica jedilnega ลกkroba
- 100 ml sladke smetane
- 50 g sladkorja v prahu
Postopek
1Za biskvit loฤimo jajca. Rumenjake penasto stepemo s 4 jedilnimi ลพlicami vode. Posebej zmeลกamo 75 g sladkorja in vaniljev sladkor ter dodamo k rumenjakom. Stepamo, dokler ne postane kremasto.
2Beljake stepemo v ฤvrst sneg in mu primeลกamo ostali sladkor. Sneg dodamo k rumenjakom. Moko, jedilni ลกkrob in pecilni praลกek presejemo k rumenjakom in snegu. Premeลกamo.
3Peฤico ogrejemo na 220ยฐC, pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in testo peฤemo okoli 15 min.
4Za nadev loฤimo rumenjake in beljake. ลฝelatino namoฤimo. V vodni kopeli penasto stepemo rumenjake in sladkor, dodamo limonino lupino in dobro oลพeto ลพelatino, premeลกamo, da se ลพelatina raztopi.
5Jedilni ลกkrob vmeลกamo v 1 jedilno ลพlico vode, to dodamo k limonini masi in vse ohladimo. Beljake stepemo v ฤvrst sneg, dodamo k limonini masi, nato dodamo ลกe stepeno sladko smetano.
6Peฤen biskvit takoj zvrnemo na s sladkorjem potreseno kuhinjsko krpo. Spodnji papir za peko premaลพemo z mrzlo vodo in ga previdno odstranimo.
7Biskvit premaลพemo z ohlajeno limonino kremo in ga s pomoฤjo krpe previdno zvijemo. Rulado potresemo s sladkorjem v prahu.