Krhki flancati

Znam svetuje

ฤŒe pa kaj ne sme manjkati za pusta, so to krhki flancati.

Sestavine

  • 300 g mehke bele moke
  • 30 g masla
  • 5 rumenjakov
  • 3 ลพlice kisle smetane
  • 5 ลพlic suhega belega vina
  • ลกฤepec soli
  • 1 ลพlica limoninega soka
  • 1 ลพliฤka ruma
  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1Maslo nareลพemo na ฤim manjลกe koลกฤke. Nato moko presejemo na delovno povrลกino. V sredini naredimo jamico, nanjo pa razporedimo maslo. Vse skupaj posolimo. V jamico damo rumenjake, kislo smetano, vino, limonin sok in rum.

2Nato zaฤnemo testo mesiti, in sicer tako, da poฤasi pobiramo moko. Da bo testo res gladko, priporoฤamo, da ga gnetete vsaj 15 minut. Naj vam ne bo ลพal tega ฤasa, saj se bo obrestovalo! ฤŒe postane testo preveฤ trdo, dodamo ลกe malo vina. Po tem, ko je testo dobro pregneteno, ga pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo poฤivati pol ure. Zatem testo razvaljamo.

3Razvaljajmo ga zelo na tanko. Bolj tanko kot bo testo, bolj krhki bodo tudi vaลกi flancati! Testo nareลพemo na pravokotnike, na sredini jih ลกe ลกtirikrat zareลพemo. Vse z namenom, da jih bomo lahko pred cvrtjem prepletli.

4Priporoฤamo, da olje segrejete v ลกiroki posodi. Olje mora biti vroฤe, pa vendar ne prevroฤe. Ali smo ga dovolj segreli, preverimo z leseno kuhalnico, ki jo potopimo do dna. Olje je ravno prav segreto, ฤe se okoli kuhalnice delajo rahli mehurฤki. To je torej trenutek, ko vanj poloลพimo krhke flancate, ki jih po pol minute obrnemo, da se ocvrejo tudi na drugi strani.

5Ko jih poberemo iz olja, jih odloลพimo na papirnato brisaฤo. ล ele ko se malo ohladijo, krhke flancate poloลพimo na pladenj in potresemo s sladkorjem v prahu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite