Krhki flancati

Znam svetuje

Če pa kaj ne sme manjkati za pusta, so to krhki flancati.

Sestavine

  • 300 g mehke bele moke
  • 30 g masla
  • 5 rumenjakov
  • 3 žlice kisle smetane
  • 5 žlic suhega belega vina
  • ščepec soli
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlička ruma
  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1Maslo narežemo na čim manjše koščke. Nato moko presejemo na delovno površino. V sredini naredimo jamico, nanjo pa razporedimo maslo. Vse skupaj posolimo. V jamico damo rumenjake, kislo smetano, vino, limonin sok in rum.

2Nato začnemo testo mesiti, in sicer tako, da počasi pobiramo moko. Da bo testo res gladko, priporočamo, da ga gnetete vsaj 15 minut. Naj vam ne bo žal tega časa, saj se bo obrestovalo! Če postane testo preveč trdo, dodamo še malo vina. Po tem, ko je testo dobro pregneteno, ga pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo počivati pol ure. Zatem testo razvaljamo.

3Razvaljajmo ga zelo na tanko. Bolj tanko kot bo testo, bolj krhki bodo tudi vaši flancati! Testo narežemo na pravokotnike, na sredini jih še štirikrat zarežemo. Vse z namenom, da jih bomo lahko pred cvrtjem prepletli.

4Priporočamo, da olje segrejete v široki posodi. Olje mora biti vroče, pa vendar ne prevroče. Ali smo ga dovolj segreli, preverimo z leseno kuhalnico, ki jo potopimo do dna. Olje je ravno prav segreto, če se okoli kuhalnice delajo rahli mehurčki. To je torej trenutek, ko vanj položimo krhke flancate, ki jih po pol minute obrnemo, da se ocvrejo tudi na drugi strani.

5Ko jih poberemo iz olja, jih odložimo na papirnato brisačo. Šele ko se malo ohladijo, krhke flancate položimo na pladenj in potresemo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite