Piškoti, ki se topijo v ustih med decembrskimi prazniki in tudi vse dni v letu.
Sestavine
- 320 g namenske moke za peko
- 200 g surovega masla
- 1 vaniljev sladkor
- 2 rumenjaka
- 100 g sladkorja v prahu
Priprava
1Maslo, ki mora biti zmehčano (najbolje, da ga pustimo na kuhinjskem pultu nekaj ur) in sladkor v prahu penasto umešamo. Dodamo rumenjaka in spet dobro zmešamo. Testo nato pustimo počivati nekaj ur na hladnem.
2Testo razvaljamo na približno nekaj milimetrov debelo ploščo med dvema peki papirjema ali pa kar pomokamo mizo in tudi zgornjo plast testa ter razvaljamo. Nato iz razvaljanega testa izrežemo piškote. Med tem segrejemo pečico na 160°C z ventilacijo. Pečemo jih okoli 10 minut, odvisno od moči pečice. Piškote med peko obvezno preverjamo, saj se lahko hitro zažgejo, sploh, če ste bili (preveč) pridni in ste testo razvaljali na zelo tanko.
3Ko so pečeni, jih previdno naložite v posodo za piškote, saj so res krhki. Po želji jih lahko potresete s sladkorjem.