Kostanjeva sladica v kozarcu

Znam svetuje

Sladica, ki nam bo vzela nekoliko veฤ ฤasa za pripravo zaradi razliฤnih krem. A priprava je zelo enostavna in rezultat je okusna in lepa sladica v kozarcu.

Sestavine

  • leลกniki
  • narezana ฤokolada

ฤŒokoladna krema

  • 100 g temne ฤokolade
  • 100 ml smetane za stepanje
  • ลกฤepec soli

Kostanjeva mousse

  • 100 ml mleka
  • 100 ml sladke smetane za stepanje
  • 120 g kuhanega, olupljenega kostanja
  • 40 g sladkorja

Bela krema

  • 80 g kremnega sirฤka
  • 80 ml sladke smetane za stepanje
  • 1 ลพlica rjavega sladkorja

Postopek

1ฤŒokoladno kremo pripravimo tako, da na vodno kopel postavimo posodo, v katero damo ฤokolado, smetano in ลกฤepec soli. Segrevamo poฤasi in stalno meลกamo, da se vsa ฤokolada stopi. Kremo ohladimo. ฤŒe ลพelimo bolj rahlo teksturo, jo lahko malo stepemo z elektriฤno metlico.

2Kostanjev mousse: ker pripravljamo sladico v kozarฤku, ลพelatine ne bomo uporabili. V mleko damo kostanje in jih kuhamo pribliลพno 5 minut. Zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom in ohladimo. Smetani dodamo sladkor in jo stepemo do ฤvrstega. Z lopatko jo neลพno vmeลกamo v kostanjevo kremo.

3Belo kremo pripravimo tako, da kremnemu siru vmeลกamo rjav sladkor. Smetano stepemo do ฤvrstega in jo vmeลกamo v kremni sir.

4Ko pripravimo vse kreme, zaฤnemo sladico sestavljati. Na dno kozarcev damo ฤokoladno kremo, nanjo kostanjev mousse, belo kremo in ponovno ฤokoladno kremo.

5Sladico postavimo v hladilnik za 1 uro. Preden jo postreลพemo, jo okrasimo z grobo narezanimi leลกniki in ฤokolado.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite