Karamelizirane breskve

Znam svetuje

Ko sonce zaฤne poleti sijati in drevesa obrodijo soฤne in zrele breskve, je ฤas za nekaj posebnega. Karamelizirane breskve so priljubljena sladica, ki osvoji srce vsakega ljubitelja sadja.

Sestavine za karamelizirane breskve

  • 4 srednje velike breskve, razpolovljene in brez koลกฤice
  • 50 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 ลพlica limonovega soka
  • ลกฤep soli ali vanilijev izvleฤek za dodaten okus

Postopek

1Breskve operite, razpolovite in odstranite koลกฤice.

2V veฤji ponvi stopite maslo na srednje visoki temperaturi. Dodajte sladkor in kuhajte, dokler sladkor ne zaฤne karamelizirati in postane zlato rjave barve. Pazite, da se ne zaลพge!

3Ko je karamel zlato rjav, dodajte breskve s prerezano stranjo navzdol. Kuhajte 3-5 minut, ali dokler breskve ne postanejo mehke in dobro prepojene s karamelom.

4Po ลพelji dodajte limonov sok (ali sol ali vanilijev izvleฤek). To bo uravnoteลพilo sladkost in dodalo sveลพino.

5Postrezite vroฤe. Karamelizirane breskve so odliฤne same ali pa kot dodatek k sladoledu, jogurtu ali skuti.

Nasvet

ฤŒe ลพelite dodati ลกe veฤ okusa, lahko na karamel dodate tudi malo alkohola, kot je rum ali brandy, in ga pustite, da izpari, preden dodate breskve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite