Dobrodošli v kulinaričnem rajanju, kjer se prepletata elegance in okus, da ustvarita popolno harmonijo jeseni in zime. Predstavljamo vam recept za Kakijeva panna cotta – sladico, ki vas bo očarala s svojo rafinirano preprostostjo in izjemnim okusom.
Elegantna jesensko-zimska poslastica, ki jo odlikuje skorajda otročje lahka priprava, vas bo popeljala skozi toplino okusov in dišečih arom.
Sestavine za kakijevo panna cotto
- 2 kakija
- 400 ml sladke smetane
- 2 vaniljeva sladkorja
- 4 lističi želatine
Postopek
1Kaki operemo in narežemo na koščke in zmiksamo v pire. Lističe želatine za 10 minut namočimo v mrzlo vodo. Smetani dodamo vaniljeva sladkorja in jo segrejemo do vretja.
2V vročo smetano vmešamo odcejene lističe želatine in na koncu še kaki sobne temperature. Dobro premešamo in z maso napolnimo kozarčke.
3Kozarčke ohladimo na pultu, nato jih pokrijemo in postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure ali še bolje čez noč.
4Ohlajeno sladico lahko okrasimo s koščki kakija.