Kakavova rulada

Znam svetuje

Hitro pripravljena, okusna sladica, ki se prileže po dobrem kosilu.

Sestavine za kakavovo rulado

  • 4 jajca
  • 1 žlička limoninega soka
  • 80 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 100 g moke
  • ščepec soli
  • 30 g grenkega kakava
  • 2 dl mleka
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 20 g sladkorja
  • 3 velike žlice marmelade
  • sadni sok po potrebi
  • sladkor v prahu in kakav v prahu za posip

Postopek

1Ločimo rumenjake od beljakov,  rumenjake in 60 g sladkorja penasto stepamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Beljakom dodamo limonin sok in jih stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo še preostali sladkor, ki smo ga zmešali z vaniljevim sladkorjem.

2Sneg spustimo na jajčno kremo in na vse skupaj presejemo moko s  kakavom in soljo.  Rahlo premešamo.

3Pečico predgrejemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem in nanj namažemo testo, približno 1 cm na debelo.

4Testo pečemo približno 10 minut v srednji legi. 

5Po delovni površini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo eno žlico kakava. Vročo biskvitno ploščo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomočjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.

6Marmelado razredčimo s sadnim sokom, da je lepo mazljiva.  Smetano in sladkor čvrsto stepemo. Biskvit razvijemo, namažemo najprej z marmelado nato pa še s  smetano.

7Rulado zavijemo in potresemo s sladkorjem in kakavom v prahu.  

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite