Hitro pripravljena, okusna sladica, ki se prileลพe po dobrem kosilu.
Sestavine za kakavovo rulado
- 4 jajca
- 1 ลพliฤka limoninega soka
- 80 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 100 g moke
- ลกฤepec soli
- 30 g grenkega kakava
- 2 dl mleka
- 200 ml smetane za stepanje
- 20 g sladkorja
- 3 velike ลพlice marmelade
- sadni sok po potrebi
- sladkor v prahu in kakav v prahu za posip
Postopek
1Loฤimo rumenjake od beljakov,ย rumenjake in 60 g sladkorja penasto stepamo toliko ฤasa, da se sladkor popolnoma stopi. Beljakom dodamo limonin sok in jih stepemo v ฤvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo ลกe preostali sladkor, ki smo ga zmeลกali z vaniljevim sladkorjem.
2Sneg spustimo na jajฤno kremo in na vse skupaj presejemo moko sย kakavom in soljo.ย Rahlo premeลกamo.
3Peฤico predgrejemo na 200ยฐC, pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in nanj namaลพemo testo, pribliลพno 1 cm na debelo.
4Testo peฤemo pribliลพno 10 minut v srednji legi.ย
5Po delovni povrลกini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo eno ลพlico kakava. Vroฤo biskvitno ploลกฤo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomoฤjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.
6Marmelado razredฤimo s sadnim sokom, da je lepo mazljiva. ย Smetano in sladkor ฤvrsto stepemo. Biskvit razvijemo, namaลพemo najprej z marmelado nato pa ลกe s ย smetano.
7Rulado zavijemo in potresemo s sladkorjem in kakavom v prahu. ย