Kakavova rulada

Znam svetuje

Hitro pripravljena, okusna sladica, ki se prileลพe po dobrem kosilu.

Sestavine za kakavovo rulado

  • 4 jajca
  • 1 ลพliฤka limoninega soka
  • 80 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 100 g moke
  • ลกฤepec soli
  • 30 g grenkega kakava
  • 2 dl mleka
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 20 g sladkorja
  • 3 velike ลพlice marmelade
  • sadni sok po potrebi
  • sladkor v prahu in kakav v prahu za posip

Postopek

1Loฤimo rumenjake od beljakov,ย  rumenjake in 60 g sladkorja penasto stepamo toliko ฤasa, da se sladkor popolnoma stopi. Beljakom dodamo limonin sok in jih stepemo v ฤvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo ลกe preostali sladkor, ki smo ga zmeลกali z vaniljevim sladkorjem.

2Sneg spustimo na jajฤno kremo in na vse skupaj presejemo moko sย  kakavom in soljo.ย  Rahlo premeลกamo.

3Peฤico predgrejemo na 200ยฐC, pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in nanj namaลพemo testo, pribliลพno 1 cm na debelo.

4Testo peฤemo pribliลพno 10 minut v srednji legi.ย 

5Po delovni povrลกini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo eno ลพlico kakava. Vroฤo biskvitno ploลกฤo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomoฤjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.

6Marmelado razredฤimo s sadnim sokom, da je lepo mazljiva. ย Smetano in sladkor ฤvrsto stepemo. Biskvit razvijemo, namaลพemo najprej z marmelado nato pa ลกe s ย smetano.

7Rulado zavijemo in potresemo s sladkorjem in kakavom v prahu. ย 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite