Hitro pripravljena, okusna sladica, ki se prileže po dobrem kosilu.
Sestavine za kakavovo rulado
- 4 jajca
- 1 žlička limoninega soka
- 80 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 100 g moke
- ščepec soli
- 30 g grenkega kakava
- 2 dl mleka
- 200 ml smetane za stepanje
- 20 g sladkorja
- 3 velike žlice marmelade
- sadni sok po potrebi
- sladkor v prahu in kakav v prahu za posip
Postopek
1Ločimo rumenjake od beljakov, rumenjake in 60 g sladkorja penasto stepamo toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi. Beljakom dodamo limonin sok in jih stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem jim dodamo še preostali sladkor, ki smo ga zmešali z vaniljevim sladkorjem.
2Sneg spustimo na jajčno kremo in na vse skupaj presejemo moko s kakavom in soljo. Rahlo premešamo.
3Pečico predgrejemo na 200°C, pekač obložimo s peki papirjem in nanj namažemo testo, približno 1 cm na debelo.
4Testo pečemo približno 10 minut v srednji legi.
5Po delovni površini razgrnemo veliko serveto in jo potresemo eno žlico kakava. Vročo biskvitno ploščo zvrnemo na to podlago in previdno odstranimo papir. Biskvit, s pomočjo servete, rahlo zavijemo in pustimo, da se ohladi.
6Marmelado razredčimo s sadnim sokom, da je lepo mazljiva. Smetano in sladkor čvrsto stepemo. Biskvit razvijemo, namažemo najprej z marmelado nato pa še s smetano.
7Rulado zavijemo in potresemo s sladkorjem in kakavom v prahu.